سلیم مؤذنزادهٔ اردبیلی (1315-1395) از ستایشگران ایرانی اهل بیت علیهم السلام که به زبانهای ترکی، فارسی و عربی مداحی می کرد، در سال 1315 شمسی در شهر اردبیل زاده شد.
وی که بیشتر نوحههایشان را به زبان ترکی آذربایجانی سروده، به زبانهای فارسی و عربی نیز تسلط داشت. پدرش شیخ عبدالکریم مؤذنزادهٔ اردبیلی نخستین مؤذن رادیوی ایران است و برادرش رحیم مؤذنزادهٔ اردبیلی نیز از مؤذنان مطرح اسلامی است.
۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۲
از جمله اذانهای قابل توجهی که در این بین گفته شده است، میتوان به اذانگویی استاد مسلم آواز ایرانی تاج اصفهانی اشاره کرد. این خواننده اذانی را در دستگاه بیات ترک میگوید که بسیار زیباست
۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۱
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: سبک منحصر به فرد مرحوم موذن زاده ، صدای نافذ و پر قدرت او و شیوه مرصع خوانی در کنار صدای پر قدرت و مدح و منقبت و ارادت خالصانه او به خاندان عصمت و طهارت(ع) ، نام و یاد سلیم مؤذن زاده را در جامعه فرهنگ مدار ایران اسلامی ماندگار خواهد کرد.
۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۹
حسامالدین سراج: مرحوم مؤذنزاده اردبیلی درباره انتخاب شعر و سرمایه شعری واقعاً سرمایهدار بود؛ به زبان فارسی، ترکی و عربی شعر میخواند؛ در یک آنْ لحن و زبان شعر را تغییر میداد.
۱۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۷
حسین اسرافیلی: مرحوم سلیم موذن زاده در انتخاب اشعار برای مداحی خیلی وسواس نداشتند و بیشتر صدای زیبای ایشان و چگونگی اجرایشان ویژگی خاصی به كارشان داده است.
۱۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۷
داود علیزاده درباره ویژگیهای مرحوم موذّنزاده اظهارکرد: در مورد سلیم موذّنزاده همین بس که علاوه بر نام او، خُلق او و رفتارش نیز سلیم بود.
۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۹
فرماندار اردبيل گفت: مراسم چهلمين روز درگذشت سلطانالذاکرين، مرحوم استاد سليم موذنزاده اردبيلي امروز ساعت 14 با حضور مهمانان خارجي و داخلي در مسجد اعظم اردبيل برگزار ميشود.
۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۱
مرحوم مؤذن زاده با آن قدرت حنجره، هیچ داعیهای نداشت و همه را لطف الهی میدانست و از همه مهمتر اینکه این صدا را فقط در خانه اهلالبیت علیهمالسلام بهکار میگرفت و تا پایان عمر برای غیر اهل بیت نخواند.
۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۵
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به پاس خدمات بیشائبه سلیم مؤذنزاده اردبیلی در ترویج معارف دینی ضروری است روز مداح و جایزه ویژه سلیم مؤذنزاده اردبیلی نامگذاری شود.
۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۹
حاج ولی الله کلامی زنجانی: استاد موذنزاده اردبیلی اسطوره مداحی ایران بود که همیشه رونقبخش عزاداریهای سرور و سالار شهیدان بود و از اینکه دیگر نمیتوانیم صدای این استاد را بشنویم، بسیار متاثرم.
۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۵
دریافت
۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۳
به نظر من در تاریخ مداحی این اتفاق بی نظیر است که مردم تا این اندازه با صدای یک مداح مانوس و عجین شوند. در خانواده ما هم این رسم زیبا وجود داشت و من از همان دوران کودکی با صدای ایشان مانوس شدم
۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۶
پیکر استاد سلیم موذن زاده اردبیلی سلطان الذاکرین پس از تشییع در مصلای اردبیل عصر چهارشنبه در آرامگاه ابدی خود آرام گرفت.
۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۹
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت سیلم موذنزاده اعلام کرد: ذاکر مناقب اهل بیت(ع) به سلیم موذنزاده چهرهای جاودانه و ابدی بخشیده است.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۲
خبر فوت مداح شهیر اردبیلی حاج سلیم مؤذن زاده در اغلب روزنامه های چهارشنبه سوم آذر 1395 انعکاس یافت. بعضی روزنامه ها به درج یک خبر کوتاه اکتفا کردند و برخی گزارش های مفصلی از زندگی و فعالیت های مرحوم چاپ کردند.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۳
صدای خوب در خانواده وی موروثی بوده وشیخ فرج اردبیلی، پدر بزرگ؛ شیخ کریم پدر استاد سلیم و تمام برادرانش به نام های شادروانان نعیم؛ رحیم و داود موذنزاده اردبیلی از صدای بسیار خوب برخوردار بودهاند که همه آنان از این نعمت الهی در راه ترویج مکتب اهل بیت (ع) بهويژه مناقب و مصائب چهارده معصوم(ع) و عزاداریهای محرم بهره جستهاند....
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۷
استاد موذنزاده با دستگاههای موسیقی و قواعد موسیقایی کاملا آشنا بود و فوت او را میتوان خسرانی بزرگ برای مدیحهسرایی اصیل و فاخر توصیف کرد.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۳
اساتید فن نام استاد سلیم مؤذنزادهاردبیلی را همردیف استاد عبدالباسط در زمینه مداحی جزو عجایب روزگار دانستهاند بهطوری که وی بیش از ۵ ساعت در اوج میخواند و بیش از ۱۵ ساعت پیدرپی مداحی میکرد که در نوع خود بینظیر است.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۸
خالق نوحه ماندگار «زینب، زینب» درگذشت. «سلیم موذنزاده اردبیلی» صبح دیروز پس از درک آخرین اربعین عمرش در سن 80 سالگی به دیدار حق شتافت تا انشاءالله در جوار رحمت او، میهمان خوان کرم مولایش اباعبداللهالحسین علیهالسلام باشد.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۸
آثار يك مداح مانند فرزندان وي هستند. سخت است كه بگوييد كدام يك را بيشتر دوست داريد. ولي از بين كارهايم، خودم كارهاي، مدح علي، قتلگاه امام حسين، اكبرباخ، گلفروش، حضرت ابوالفضل و زينب زينب را بيشتر از بقيه دوست دارم.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۶
صداي خوب در خانواده وي موروثي بود و «شيخ فرج اردبيلي» پدر بزرگ، «شيخ کريم» پدر استاد سليم و تمام برادرانش به نامهاي شادروانان نعيم، رحيم و داوود موذن زاده اردبيلي از صداي بسيار خوب برخوردار بودند که همه آنها از اين نعمت الهي در راه ترويج مکتب اهل بيت (ع) به خصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم(ع) و عزاداريهاي محرم بهره جسته ...
| ۱ | ۲ | |